Ultimele stiri

Timișoara pedalează din nou de Ora Pământului

Bicicliștii din Timișoara sunt invitați să sărbătorească și anul acesta Ora Pământului – Earth Hour, după ce evenimentul organizat anul trecut s-a bucurat de un real succes.

Dacă Primăria Timișoara se pregătește să oprească iluminatul public și arhitectural în centrul orașului, bicicliștii sunt chemați din nou la pedalat. Se întâmplă sâmbătă, 28 martie, de la ora 17:00, în cadrul Earth Hour – Timișoara Bikeride. Adunarea se dă în Parcul Central, de unde se pleacă pe un traseu deja stabilit, cu Poliția Rutieră alături.

„De Ora Pământului ieșim cât mai mulți pe biciclete, să pedalăm cu multă bună dispoziție, timp de o oră, pe străzile Timișoarei! Ne vom aduna sâmbătă, începând cu ora 17:00, în Parcul Central, urmând ca la ora 17:30 să plecăm într-un tur al orașului de aproximativ 10 kilometri, însoțiți de Poliția Rutieră. Vă rugăm frumos să nu vă abateți de la regulile pe care le știți deja de la evenimentele anterioare”, ne îndeamnă Cătălin Ceaucă, membru Timișoara Cycle Chic.

Practic, tot ce trebuie să facă bicicliștii este să circule disciplinat, grupați, să folosească o singură bandă a sensului de mers, să nu pedaleze pe trotuare sau să se ia la ceartă cu alți participanți la trafic.

Ora Pământului este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrice și electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatori individuali, cât și de instituții și unități economice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*