Ultimele stiri

Timișoara promovată, din nou, la Bruxelles! De această dată de PSD

Timisoara

Timișoara va fi reprezentată, din nou, la Bruxelles! Eurodeputații PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel lansează la Bruxelles Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului – proiect care va asigura reprezentare directă la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a României. Delegația va promova valorile culturale și oportunitățile economice prin evenimente periodice, după modelul folosit de landurile din Germania.

Lansarea va avea loc pe 25 aprilie în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediție, intitulat „Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles” și având tematica „Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”. La festival vor lua parte artiști, artizani, jurnaliști, oficialități din toată zona și oameni de cultura.

Judetul Timis va fi reprezentat printr-o delegatie formata de catre Consiliul Judetean Timis care cuprinde 3 consilieri judeteni, Mihai Ritivoiu, Marina Rodica Radu, Davitoiu Ion, maestrul caricaturist Ștefan Popa Popa’s si mesterul olar Barbos Marin. CJ Timis va organiza un stand de prezentare a pesterii Romanesti si a concertului Filarmonicii Banatul. In cadrul festivalului se va organiza si un stand de prezentare a Cramei Petrovaselo, din zona regiunii viticole Recas.Pe langa delegatia de oficialitati a CJ Timis, la lansarea Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului va fi prezent deputatul de Timis Catalin Tiuch si Presedintele PES activists Timis, Alexandru Iovescu.

În luna ianuarie Timișoara a fost promoată și în cadrul Parlamentului European. Atunci acțiunea a fost organizată de eurodeputatul PNL Cristian Bușoi și de reprezentanții Primăriei orașului de pe Bega. Invitat aunci a fost și caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, care însă a refuzat invitația pe motiv că aceasta n-ar fi fost făcută așa cum se cuvine.

„Zona de Vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană. Un exemplu de astfel de oportunități sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, în acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care îi ghidează pe cei interesați către obținerea acestor finanțări. Alături de colegul Emilian Pavel am inițiat acest proiect, însă nu suntem singurii susținători din partea României. Ne dorim o largă susținere și îi invităm pe toți cei preocupați de interesele zonei să se alăture proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

Delegația anunță că va organiza periodic la Bruxelles, considerată adesea „capitala Europei”, evenimente și conferințe în cadrul instituțiilor europene, va promova brand-uri locale și va susține inițiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*