Ultimele stiri

Timișoara s-a înfrățit cu un oraș din Italia. Ce spune primarul Nicolae Robu

Timişoara s-a înfrăţit cu oraşul Bolzano, capitala regiunii Tirolul de Sud din Italia. Totul s-a întâmplat joi, iar de acum înainte cele două orașe își vor acorda sprijin reciproc în ceea ce privește participarea la programe şi proiecte europene în domeniile social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

„Am avut plăcerea de a mă întâlni astăzi cu reprezentanţii oraşului Bolzano, împreună cu care am stabilit direcţiile strategice şi de dezvoltare în ceea ce priveşte protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe. Am prezentat atât proiectele de infrastructură şi antreprenoriat ale Timişoarei, cât şi facilităţile acordate investitorilor, pledând pentru dezvoltarea de legături bilaterale”, spune primarul Nicolae Robu.

Iniţiatorul demersului de înfrăţire a fost consilierul județean PNL Paul Moldovan, care spune că „privesc acest perteneriat ca pe un cadru de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune: turismul, dezvoltarea locala, educația. Cunoașterea concretă a termenului de «cetățean european» se bazează, în primul rând, pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni. Îmi doresc ca această înfrățire să devină una activă, iar aici este nevoie de voința aleșilor locali din ambele părți. Astăzi, am făcut primul pas și sunt convins că acest proiect de înfrățire se va concretiza, în curând, în proiecte benefice celor două comunități.”

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*