Ultimele stiri

Timișoara se pregătește să aplice pentru fonduri europene. De ce are nevoie de implicarea Guvernului

timisoara iarna

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu așteaptă cu nerăbdare să se deschidă aplicarea pentru fondurile europene pe exercițiul financiar 2014-2020. Sunt zeci de proiecte care ar putea fi realizate prin bani europeni în orașul de pe Baga, iar edilul spune că municipalitatea este pregătită să aplice de îndată ce se va putea face acest lucru.

Printre proiectele la care speră finanțare de la Uniunea Europeană se numără și achiziționarea de noi tramvaie. Acesta ar presupune cumpărarea de noi vehicule de transport în comun la prețuri la care Primăria nu și le permite.

Totuși, deși Timișoara are capacitatea de a absorbi un număr important de fonduri europene, primarul Nicolae Robu dorește să vadă și implicarea Guvernului, despre care spune că trebuie să pună la punct felul în care se face aplicația pentru banii veniți de la UE. În acest sens, edilul a ținut să precizeze că nu se poate pierde prea mult timp cu aplicația, iar mai apoi cu licitațiile, pentru că nu ar mai rămâne timp suficient pentru implementarea proiectelor.

„Sper ca în această primăvară tot ce nu este pus la punct, să se pună la punct de către Guvern, astfel încât să nu pierdem din anii de implementare. (…)Pe 2007-2013 s-au dat prelungiri, dar nu se poate merge pe premisa că și în celălalt ciclu se vor da prelungiri”, spune primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*