Ultimele stiri

“Timișoara spune NU exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică”! Când va avea loc protestul

protest gaze de sist

“Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri din țară și diaspora ca să ne apărăm împreună dreptul la viață și sănătate”, așa sună îndemnul organizatorilor protestului de duminică, 6 aprilie, din Piața Operei.

Manifestația din centrul Timișoarei va avea loc de la ora 15.00, oamenii sunt încurajați să iasă în stradă ca să protesteze față de exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Astfel de mitinguri au loc pe 6 aprilie simultan în peste 60 de localități din România și orașe din străinătate.

“Nebunia extragerii resurselor aduce România în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonați în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pământului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzători și încet, încet întreaga țară”, așa este promovat evenimentul pe Facebook.

Printre revendicările manifestanților care vor ieși în stradă pe 6 aprilie se numără interzicerea prin lege a fracturării hidraulice în exploararea și exploatarea hidrocarburilor neconvenționale, inclusiv a gazelor de șist, anularea hotărârilor de Guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de șist și respectarea voinței comunităților locale și transparentizarea procesului decizional.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*