Ultimele stiri

Timişoara va avea două minibus-uri electrice pentru turişti

Două minibus-uri electrice, care vor fi folosite în scop turistic, vor apărea în Timişoara, în această vară. Consiliul Local a decis, astăzi, prin vot, ca două minibus-uri să fie achiziţionate, acestea urmând să fie folosite pentru promovarea oraşului.

Conform declaraţiilor lui Nicolae Robu, cele două minibus-uri nu vor costa mai mult de 30.000 de euro.  De asemenea, primarul a precizat că se doreşte ca acestea să fie achiziţionate cât mai rapid. Fiecare automobil are 14 locuri. Cele două minibus-uri vor fi folosite pentru tururi în oraş. Edilul a afirmat că încă nu ştie cine se va ocupa de aceste tururi, dar că s-au luat în calcul variantele prin care acestea să fie gestionate de Primărie, de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană sau să fie închiriate.

Tururile se vor putea face contra cost, iar primarul a declarat că s-ar putea ca RATT să îşi „extindă aria de activitate” pentru a le cuprinde şi pe acestea. Nicolae Robu nu ştie când vor ajunge minibus-urile în Timişoara, dar vrea ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

„Ele nefiind scumpe, pot fi achiziţionate pe proceduri rapide, acum când sezonul e potrivit”, a declarat edilul.

Minibus-urile electrice pot fi reîncărcate atât de la staţiile de alimentare pentru automobile electrice, dar şi de la prize obişnuite.

Proiectul de HCL care prezenta aceste minibus-uri a fost subiect de glumă pentru consilierii locali. În textul proiectului era specificat că minibus-urile se pot încărca în priza „de acasă”, eroare subliniată de consilierul local PNŢCD, Adrian Orza. Când acesta a întrebat despre ce „acasă” e vorba, consilierul local PSD, Radu Ţoancă, a glumit spunând că minibus-urile vor fi încărcate la Nicolae Robu acasă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*