Ultimele stiri

Timişoara va primi finanţare de 112 milioane de lei de la Banca Mondială. Cum vor fi folosite fondurile

Primarul Nicolae Robu a semnat, marţi, contractul cu International Finance Corporation – World Bank, prin care oraşul de pe Bega urmează să primească 112 milioane de lei pentru finanţarea mai multor proiecte de infrastructură.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate cele 17 proiecte care vor beneficia de finanţare şi care vor îmbunătăţi infrastructura socială, economică şi a mediului din municipiu. Acestea vizează sistemul centralizat de încălzire a orașului, transportul public și alte obiective de investiţii publice de interes local, cofinanţate prin programe UE.

„Scopul împrumutului este de a cofinanţa proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cât mai eficiente și adecvate. Suntem bucuroși că am reușit atragerea lângă noi a unei instituţii financiare de anvergură cum este IFC cu care dorim să cooperăm cât mai bine pentru dezvoltarea Timişoarei, municipiu recent premiat de prestigioasa revistă Forbes drept cel mai dinamic oraş din România. A fost o muncă susţinută pentru găsirea celei mai bune formule și vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*