Ultimele stiri

Timișoara vrea să aibă cel mai mare campus sportiv din Europa! Pentru asta, cele mai frecventate cluburi trebuie desființate

Un nou proiect ce întrece imaginabilul, marca Nicolae Robu! Acesta vrea să ridice în zona stadionului Dan Păltinișanu cel mai mare campus sportiv din Europa. Obiectivul va fi atât de mare încât, unele dintre cele mai frecventate cluburi din zonă, ar trebui desființate.

Conform unei machete prezentate astăzi de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, zona stadionului Dan Păltinișanu va fi complet modificată. Cluburile vor dispărea, iar zona va fi dedicată doar activităților sportive. Practic, în zonă vor fi construite mai multe obiective/clădiri ce vor deservi acestui scop.Acolo vor exista: noua Sală Polivalentă, un stadion cu capacitate de 4.000 de locuri, un velodrom, un hotel dedicat exclusiv sportivilor și de mai multe terenuri de fotbal și tenis.  În plus, campusul se va bucura chiar și de o parcare subterană gigantică.

Pentru a face toate astea va trebui să desființăm clubăraiul din zonă. O să facem asta aplicând legile și nu altfel. Fiind vorba de un Master – Plan, vom găsi una din soluțiile legale aflate la dispoziție pentru a rezolva această problemă. Timișoara va avea un campus sportive care se va întinde pe o arie imensă, și nu știu dacă mai există în Europe așa ceva”, a spus primarul Nicolae Robu.

Zona despre care vorbim este mărginită de Bulevardul Sudului – strada Podeanu – strada Surorile Martir Caceu – strada Arieș – Bulevardul Liviu Rebreanu se vrea a fi dedicată exclusiv activităților sportive.

Vă întrebați d eunde bani pentru așa ceva? Nici Robu nu știe, dar spune că este posibil.

Vom face cu acele surse financiare la care vom avea acces. Acum facem Master-Planul, mai întâi trebuie să știm ce vrem, apoi vedem pe ce surse de finanțare ne putem baza. Vom avea nevoie de fonduri de la Guvernul României, din venituri proprii, cu parteneriat public-privat, depinde. Noi acum dăm un anumit regim zonei pentru a stabiliza conceptual acesta de compus sportiv”, a mai spus edilul-șef al Timișoarei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*