Ultimele stiri

Timișoreni puși pe distracție! Au făcut “baie” într-o piscină plină cu sticle de plastic VIDEO

sticle de plastic

Doi timișoreni nu au mai așteptat ca temperaturile să crească și au făcut, ieri, “baie” într-o piscină plină cu PET-uri. Întâmplarea s-a petrecut la bazinul de la local La Capițe, de pe B-dul Vasile Pârvan, vizavi de Universitatea de Vest, piscină în care voluntarii de la Asociația EcoStuff România au colectat nu mai puțin de 80.000 de PET-uri. Sticlele sunt necesare construirii unui pod de Cartea Recordurilor peste Bega.

Totuși, ar mai fi nevoie de încă atâtea sticle de plastic pentru ca construcția să poată fi realizată. Din această cauză perioada de colectare a pet-urilor a fost prelungită până în 20 iunie, urmând ca proiectul cu.podu să fie instalat pe râul Bega în 24-25 Iunie.

cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune ridicarea în Timișoara a celei mai mari construcții din pet-uri din lume. Reușita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book. Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.

Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*