Ultimele stiri

Timişorenii aleargă pentru primul spital al copiilor bolnavi de cancer din România. Când are loc acţiunea

Timişorenii sunt încurajaţi, în acest sfârşit de săptămână, să alerge, să doneze bani şi să ajute copiii bolnavi de cancer din România să devină oameni mari.

11 români şi-au propus să construiască primul centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrică din Romania. Este vorba despre un spital realizat doar din fonduri private. Pentru a îndeplini acest vis, este nevoie însă de 80.000.000 lei. „Dorim să strângem aceşti bani în trei ani, iar asta ar însemna ca, fiecare român care trăieşte în această ţară, să doneze 1 leu, o dată la 9 luni. Sau 4 lei în total. Spitalul va fi deţinut şi operat de o fundaţie, în Bucureşti. El va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular”, transmit organizatorii.

Prin urmare, în data de 4 iulie va avea loc cea de-a patra ediţie a evenimentului “Alerg pentru spitalul copiilor” şi prima din Timişoara. Ceea ce a început ca un eveniment singular în București, s-a transformat într-un eveniment la nivel national.

Sâmbată, 4 iulie , începand cu ora 9, românii vor alerga simultan în 12 orase din tară. În Timişoara evenimentul va avea loc în Parcul Rozelor.

La eveniment pot participa toţi cei care vor să facă miscare şi să sprijine consţrucţia cât mai rapidă a primului spital de oncologie pediatrică din Romania. Participarea implică o donaţie de minim 1 leu.

Mai multe detalii: www.1leu.org

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*