Ultimele stiri

Timișorenii ar putea cumpăra din piața volantă și miercurea! Ce propun inițiatorii proiectului

Piata Volanta

Un adevărat succes! Așa poate fi descris proiectul pieței volante care funcționează în fiecare sâmbătă,  la Stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara. Totuși, consilierii locali Adelina Tîrziu și Stefan Sandu, cei care se află în spatele acestui proiect,  nu se opresc aici. Aceștia au anunțat că în urma discuțiilor purtate cu primarul Nicolae Robu au decis ca în următoarea ședință de Consiliu Local să propună modificarea programului pentru piața volantă.

Pentru a veni în întâmpinarea timișorenilor și a comercianților care pe plâng că deși ei culeg legumele și fructele în timpul săptămânii, trebuie să aștepte până sâmbăta să le poată vinde, consilierii doresc să introducă o nouă zi pe agenda programului pieței volante. Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, piața volantă va funcționa și în zilele de miercuri, între orele 7.00 – 20.00

„Împreună cu colega mea Adelina Tîrziu, în urma discuțiilor cu domnul Robu, la solicitarea mai multor timișoreni dar și producători, am decis ca în prima ședință de consiliu să propunem modificarea orarului de funcționare pentru Piața volantă Timișoara astfel: în fiecare zi de miercuri între orele 7 – 20 și în fiecare zi de sâmbătă între orele 7 – 14”, a menționat Stefan Sandu într-o postare pe Facebook.

De asemenea, consilierii spun că vor propune ca în cartierele Steaua și Lipovei să fie deschise piețe similare.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce oferă spre vânzare produse rămân neschimbate: producători locali de legume și fructe. Nu sunt acceptați sub nicio formă revânzători sau cei care nu oferă suficiente garanții asupra provenienței produselor.” Pentru a se evita denaturarea scopului acestei piețe se vor intensifica si controalele”, mai spune consilierul.

În plus, atunci când s-a propus realizarea acestui proiect s-a luat în calcul ideea de a se deschide și în zona Traian o astfel de piață. Acum, cei doi consilieri, inițiatori ai proiectului, își doresc ca în această zonă să fie deschisă o piață tematică.

„Când s-a votat HCL-ul, Pavel Geană de la PC a făcut un amendament față de piața din zona Traian. Și am vorbit cu Nicolae Robu să facem piață tematică în zona Traian. De exemplu, ziua dulcețurilor, ziua produselor din brânză etc ”, a declarat Adelina Tîrziu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*