Ultimele stiri

Timișorenii, așteptați la cel mai mare eveniment de lectură din România, în parc

biblioteca judeteana timis

Biblioteca Județeană Timis, condusă de Tudor Crețu, a fost nominalizată și în acest an la categoria Cea mai bună bibliotecă, la Gala Bun de Tipar 2014 și gala industriei românești de carte.

“BJT împlinește 110 ani. 1904-2014. Am bătut, cum s-ar zice, suta. În ultimii trei ani, Biblioteca a devenit subiect de studiu. Despre agenda culturală a instituției s-au scris două lucrari de dizertație. Am câștigat, de doua ori (2012 & 2013), trofeul de Cea mai bună bibliotecă. La gala Bun de tipar. Am putea, lesne, parafraza numele manifestării organizate de Oana Boca Stănescu și Ioana Gruenwald: a fost un Boom de tipar. Și de public. (Apropo, concurăm și anul ăsta)”, a scris managerul Bibliotecii Județene Timiș pe Facebook.

Astfel, pentru a-și păstra titlul de cea  mai bună bibliotecă, pe data de 5 iunie, va fi organizată cea de-a doua ediție a acțiunii “Pătura care citește”, care se anunță ca fiind cel mai mare eveniment de lectură din România, la care sunt așteptate să participe 400 de persoane. Evenimentul are loc în Parcul Botanic.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*