Ultimele stiri

Timișorenii, așteptați să contribuie la realizarea celui mai mare pod din sticle de plastic din lume

pod bega

„cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune ridicarea în Timișoara a celei mai mari construcții din pet-uri din lume. Reușita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book. Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.

Prin încercarea de a doborî actualul record mondial, organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru se datorează în principal depozitării ilegale și necontrolate a deșeurilor în zonele inundabile și în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deșeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundațiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile și lacurile din România și din întreaga lume.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puțin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea inițial. Construcția va fi ridicată între 3 -5 Iunie, urmând ca odată inaugurată de Ziua Mondială a Mediului să fie accesibilă pentru două săptămâni.

În tot acest timp inițiatorii își doresc să organizeze cât mai multe evenimente conexe – ateliere, workshopuri, concerte, street art etc. EcoStuff îi invită pe toți cei care doresc (asociații sau organizații) să se implice sau să organizeze un astfel de eveniment să le scrie pe office@ecostuff.ro.

Fiind un proiect unic în lume, de mare anvergură, EcoStuff speră să implice cât mai mulți voluntari, organizații și companii. Implicarea poate fi făcută prin participarea ca voluntar, sprijinirea organizatorilor în a aduna cele 100.000 de pet-uri, ce trebuie aduse curate, neturtite și cu dop, în fiecare zi, între orele 18.00 – 20.00, „La Capițe”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, începând din 5 mai. De asemenea, cei interesați pot fi parteneri sau sponsori ai proiectului, organizatorii caută în acest moment o soluție sau un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și una pentru iluminatul artistic al acestuia.

„cu.podu” este susținut până în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timișoara și „La Căpițe”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*