Ultimele stiri

Timişorenii au luat cu asalt Muzeul Satului Bănăţean, în a doua zi a Festivalului Plai FOTO

Timişorenii au luat cu asalt Muzeul Satului Bănăţean, ieri, în cadrul celei de-a doua zi a Festivalului Plai. Sâmbătă, muzeul de la Pădurea Verde a fost gazda multor activități pentru toate vârstele: ateliere, workshop-uri, povești și întâlniri tradiționale pe Aleea Culturală. Participanții au fost încântați de atelierele celor de la Teatrul Maghiar, au fost provocați la creativitate de Lia Rădoi și ai ei ochelari confecționați din doze de Grolsch, au participat cu interes la șezătoarea organizată de Prin Banat, au discutat și lucrat cu Alan Parkinson, fondatorul și directorul artistic al Architects of Air.

Cel mai vizitat spațiu din perimetrul de festival, în timpul zilei, a fost Luminarium – Amococo, constructia gonflabilă a celor de la Architects of Air, care a primit în vizită peste o mie de persoane. Culoarea, muzica și relaxarea promisă de creatori au adus bucurie copiilor și liniște adulților care s-au încumetat să-i treacă pragul. Cei ce n-au reușit încă să-și desfete simțurile cu Luminariumul, mai au o șansă duminică, până la ora 19:15.

Pentru a doua seară la rând în deschiderea concertelor PLAI, Argatu a adus, și de această data, publicul lângă scenă, cu un DJ set plin de energie, încheiat în forță cu piesa Subcarpați – Oamenii sunt încă frumoși. Artistul rezident al celei de-a zecea ediții de festival a promis pentru dumincă seară un concert memorabil, cu muzică live la caval.

DSC_6276

Primii artiști surpriză ai serii au fost Koop Oscar Orchestra, trupa suedeză ce îmbină armonios sute de mici părți din piese clasice pentru a obține un sound modern. Câștigători, în anul 2003, ai Premiului Grammy din Suedia pentru albumul ”Waltz for Koop”, artiștii s-au bucurat de primirea călduroasă a publicului prezent la PLAI. Artiștii s-au auzit sâmbătă după șase ani de pauză, PLAI fiind primul festival la care și-au făcut apariția.

Seara cu numărul doi s-a încheiat la scena de muzică cu nimeni alta decât Mayra Andrade, mult îndrăgita solistă originară din Capul Verde. Este deseori comparată cu Cesaria Evora și câștigătoare a numeroase premii internaționale, iar stilul ei este influențată de morna, muzica tradițională din țara sa. I-a cucerit și pe spectatorii prezenți la PLAI cu vocea sa puternică și caldă.

Scena Antagon a găzduit spectacolul de dans al Centrului Național al Dansului, creat de Vava Ștefănescu, Cvartet pentru o lavalieră, în timp ce la zona de afterparty Freenetik a creat o atmosferă de excepție.

A doua seară PLAI X a adus la Muzeul Satului Bănățean aproximativ 5.500 de oameni, de la deschiderea porților până la sosirea zorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*