Ultimele stiri

Timişorenii au PROTESTAT în Piaţa Libertăţii: nu vor ca vestigiile arheologice să fie îngropate în nisip

protest piata libertatii

Zeci de timişoreni s-au adunat, joi, în Piaţa Libertăţii, pentru a protesta împotriva măsurii de a îngropa vestigiile arheologice descoperite, printre care şi Băile turceşti, în nisip, soluţie propusă de specialiştii din cadrul Ministerului Culturii.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara vor începe, în aproximativ două săptămâni, procesul de îngropare a vestigiilor din Piaţa Libertăţii. Unii dintre protestatari sunt hotărâţi să stea planton lângă descoperiri, astfel încât să împiedice îngroparea lor.

„Aşa cum era de aşteptat…a venit ploaia. Puţini, foarte puţini s-au încumetat să-şi îndrepte paşii spre cercurile din Piaţa Libertăţii, ale căror circumferinţe perfecte sunt stricate de Ruinele Băilor Turceşti din Timişoara, probabil, de asta, trebuie îngropate. Unicitatea lor nu transmite nimic celor de la Monumente. Printre umbrele şi gânduri de bine am aflat ce înseamnă privat şi ce înseamnă stat. Un exemplu în această direcţie ne-a fost dat de către un participant la protest, care ne-a spus: când un privat a găsit stăvilarul din 700 v-aţi îndoit că va apărea o nouă atracţie pe harta turistică a Timişoarei… pe banii lui. Când statul găseşte vestigii, le îngroapă… pe banii noştri. Concluzia… timişoreanul are dreptate. Statul ne îngroapă istoria fără să ţină seama de specialiştii Timişoarei”, a scris pe Facebook reprezentanţii „Salvaţi Patrimoniul Timişoarei”.

Şi primarul Nicolae Robu a trecut prin Piaţa Libertăţii la ora la care se desfăşura protestul, care a explicat, din nou, că nu primăria, ci specialiştii din Ministerul Culturii au decis ca vestigiile arheologice să fie puse în valoare prin îngroparea lor în nisip.

Foto: Facebook

12003278_952335108160287_4880956886168014679_n

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*