Ultimele stiri

Timișorenii au stat la coadă, în ploaie, ca să se roage la moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, la Catedrala Mitropolitană

catedrala mitropolitana

Nici ploaia și nici vremea rea nu le-a stat în cale miilor de timișoreni care au venit, astăzi, la Catedrala Miropolitană pentru a se ruga la moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Astfel, timp de mai multe ore, credincioșii au stat la o coadă infernală pentru a atinge moaștele sfântului. La un moment dat, oamenii stăteau la coadă și pe trotuar, aproape de trecerea de pietoni și „înarmați” cu umbrele. Fiecare credincios care a stat la coadă avea în mână fie un fir de busuioc sau o cărticică mică de rugăciuni.

Astăzi, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Timişoarei şi Ocrotitorul Banatului, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi prăznuieşte patronul spiritual. Cu acest prilej, sunt oficiate mai multe slujbe religioase de hram, care sunt săvârșite încă de ieri seară.

În această dimineață au fost citite mai multe acatiste, s-a sfințit apa, s-a săvârșit Sfântul Maslu, precum și Liturghia. De la ora 18.00, are loc vecernia urmată de concertul susţinut de Corul Catedralei, de la ora 21.00 – Paraclisul Maicii Domnului, iar de la ora 23.00 – Acatistul Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Marți, 16 septembrie, de la ora 07.30, are loc utrenia, de la ora 09.00 – sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00 – vecernia, urmată de reaşezarea raclei cu Sfintele Moaşte.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*