Ultimele stiri

Timișorenii, chemați din nou în stradă pentru a protesta față de defrișările ilegale din țară. De ce nu aprobă primarul Robu mitingul în Piața Victoriei

protest despaduriri masive

La Timișoara se pregătește o nouă acțiune de protest pentru a atrage atenția asupra defrișărilor ilegale din România. Sâmbătă, 9 mai, locuitorii din capitala Banatului, dar și din alte orașe din țară, au ieșit pentru prima dată în stradă și au organizat primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, „care au lăsat România în numai câțiva ani cu mai puțin de jumătate din suprafața împădurită pe care o avea în 1989”.

Mâine, timișorenii anunță că organizează o nouă acțiune de protest, de la ora 16.00. Deși manifestanții au cerut aprobare de la Primăria Timișoara pentru a organiza mitingul în Piața Victoriei, aceștia au aflat cu surprindere că pot protesta doar în fața Prefecturii.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a ținut să precizeze, astăzi, că este împotriva despăduririlor. „Noi suntem fermi poziţionaţi împotriva tăierilor pădurilor României. Am o temere că în loc să îi vedem pedepsiţi pe cei ce au tăiat pădurile, îi vom vedea premiaţi pentru că au mărit suprafaţa arabilă a ţării. Cred că trebuie să fim oameni responsabili şi să avem grijă de pădurile ţării, pentru că s-au putut resimţi deja destule fenomene negative explicate de specialişti tocmai prin împuţinarea pădurilor”, a explicat Nicolae Robu.

Totuși, edilul șef spune că nu poate să aprobe organizarea unui astfel de protest în Piața Victoriei dintr-un motiv foarte simplu. „Eu sunt un tip corect, echidistant, nu dau aprobări nici pentru PNL să facă acţiuni în Piaţa Victoriei într-un weekend când sunt acţiuni de weekend fie ale primăriei, fie individuale ale cetăţenilor. Eu cred că mesajul protestatarilor este adresat în primul rând Guvernului să se îngrijească să nu mai fie tăiate pădurile ţării. Atunci de ce trebuie să se comunice acest mesaj din Piaţa Victoriei, unde timişorenii trebuie să aibă dreptul la linişte, la petrecerea timpului liber în mod agreabil? Că nu au prea multe momente când pot să iasă să se simtă bine de oraş”, a precizat primarul Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*