Ultimele stiri

Timișorenii, chemați să doneze sânge. Ce cadou dulce primesc drept recompensă

sange

Ministerul Sănătății a anunțat că, în această perioadă, la centrele de transfuzii din țară, inclusiv la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, se prezintă cu 20-25% mai puțini donatori, față de media obișnuită.

Drept urmare, sistemul sanitar se confruntă cu o acută lipsă de sânge. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, lansează un apel de solidaritate umană și încurajează populația să doneze, voluntar, sânge.

Condițiile pentru donarea de sânge sunt: vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat, 60-100 bătai pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine,

De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli:
TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

Centrul de transfuzie sanguină din Timișoara se află pe strada Martir Ciopec nr.1. telefoane 0356/175711 si 0256/482271.

Pentru a oferi un plus de energie celor care vin la  Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara în perioada 25 – 27 august și donează sânge, o ciocolaterie din oraș le oferă un cadou dulce, pentru creșterea glicemiei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*