Ultimele stiri

Timișorenii cu credite în franci elvețieni au PROTESTAT în Piața Operei: „Nu suntem sclavii băncilor” FOTO

protest

Zeci de timișoreni cu credite în franci elvețieni s-au adunat, astăzi, în Piața Operei pentru a protesta. Manifestanții le-au cerut guvernanților convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv franci elvețieni, dolari și euro.

„Băncile ne-au furat, pe români i-au dezbinat”, „Vreau rata să îmi plătesc, copilul din ce-l hrănesc?”, „Banca=cămătar legalizat de BNR și de stat” sau „Nu suntem sclavii băncilor” sunt doar câteva dintre lozincile care au fosr scrise pe mai multe bancarte.

Protestul a început în jurul orei 12.00 și a durat aproximativ trei ore. Pe toată durata mitingului, manifestanții au agitat sticle pe care le-au umplut cu monede și au strigat „Vrem să plătim”, „Hoții” sau „Isărescu nu uita, România nu-i a ta!”.

Acțiunea de protest a fost organizată de Grupul Clienților cu Credite în CHF simultan în cinci orașe din țară. Manifestanții au cerut posibilitatea consumatorilor cu credite în valută (CHF, EUR, USD) de a opta pentru conversia în lei a creditelor, la cursul de la data semnării contractului + o diferență de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat, interzicerea solicitării și aplicării oricăror altor comisioane, costuri și garanții suplimentare în procesul de conversie a creditelor și interzicerea perceperii unei dobânzi anuale efective (DAE) mai mare în noua monedă de creditare.

Foto: Mihaela Nita

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*