Ultimele stiri

Timișorenii, invitați la o plimbare cu bicicleta pentru a marca „Ora Pământului”

earth hour

Timișorenii, dar și românii din întreaga țară sunt încurajați să stingă lumina timp de o oră și în acest an și să participe la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile.

Anul acesta, românii vor stinge luminile pe 28 martie, la ora locală 20.30, alături de peste 7.000 de orașe din mai mult de 162 de țări, pentru a arăta din nou că protejarea naturii ne preocupă și că vrem mai multă determinare și acțiune concretă din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Anul acesta, mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”. Astfel, românii sunt invitați să stingă luminile în case și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. Prin urmare, în loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

La Timișoara, iubitorii mersului pe două roți sunt invitați la o plimbare cu bicicleta pe străzile orașului. „Prima pedalare urbană a anului se anunță oficial: de Ora Pământului ieșim cât mai mulți pe biciclete să pedalăm cu multă bună dispoziție timp de o oră pe străzile Timișoarei! Sâmbătă, 28 martie, ne vom aduna începând cu ora 17.00 în Parcul Central, urmând ca la ora 17.30 să plecăm într-un tur al orașului de aproximativ 10 kilometri, însoțiți de Poliția Rutieră”, anunță Timișoara Cycle Chic pe Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*