Ultimele stiri

Timișorenii, invitați să descopere lumea fascinantă a peșterilor

pestera

Locuitorii orașului de pe Bega, și nu numai, sunt așteptați la sfârșitul acestei luni, să cunoască aventura în peșteră. În perioada 30 aprilie  – 18 iunie, Asociația Speologică Prusik Timișoara organizează Cursul de Inițiere în Speologie. Timp de șapte săptămâni, vor fi cursuri teoretice interactive și prezentări video în fiecare după-masă de miercuri, între orele 18 – 20:30, la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul UPT – Sala H1.

Cursurile teoretice acoperă noțiunile generale de cunoaștere a mediului subteran pentru nivelul inițiere, și anume  educație montană, topografie subterană, fotografie, climatologie, biospeologie, ape subterane – canioane, sau prim ajutor.

În plus, în această perioadă vor fi și trei ieșiri la munte pentru partea aplicată a cursului – vizitările de peșteri, mai precis în zonele Băile Herculane și împrejurimi, Valea Sighistelului și Cheile Carașului. Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0723 636 508 sau la adresa de e-mail contact@prusik.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*