Ultimele stiri

Timişorenii, invitaţi să facă o faptă bună prin sterilizarea gratuită a animalelor de pe stradă. Ce campanie se desfăşoară

caini

„5 lei pentru sterilizări”, campania prin care, în acest an, au fost sterilizate zeci de animale, continuă la Timişoara. De data aceasta, acţiunea este organizată de Asociaţia „Pieces of Heaven”, care-i invită pe oamenii care iubesc animalele să doneze 5 lei, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru sterilizarea gratuită a pisicilor şi câinilor care trăiesc pe stradă.

Potrivit statisticilor, 1 din 10 câini şi pisici fără familie ajung să fie adoptaţi, restul trăiesc o viaţă mizerabilă, gonite, bătute, flămânde, bolnave şi în final moarte pe marginea unui drum, pe un câmp sau în pădure.

„Prin această acţiune vrem să ajutăm oamenii care cunosc o pisică sau un câine de pe stradă, din curtea unei firme sau din casa unor bătrâni, să sterilizeze acel animal pe gratis, astfel zecile de pui pe care câinele sau pisica i-ar fi fătat nu mai există, nu mai trebuie să ducă o viaţă la limita subzistenţei, nu mai au nevoie să fie salvaţi”, scrie pe Facebook Asociaţia „Pieces of Heaven”.

În cazul câinilor, sterilizarea vine la pachet cu microcipare, carnet de sănătate şi înscriere în RECS. Banii se vor strânge în perioada 4 octombrie – 4 noiembrie, selectarea cazurilor se va face între 1 şi 10 noiembrie, iar operaţiile de sterilizare se vor realiza între 11 şi 30 noiembrie.

Mai multe detalii despre campanie se găsesc AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*