Ultimele stiri

Timișorenii, invitați să-și testeze sănătatea plămânilor GRATUIT. Ce boală va fi a treia cauză de deces în lume

plamani

Ȋncepe campania naţională de testări gratuite pentru plămâni atât în județul Timiș, cât și în alte 16 județe din țară. De astăzi și până la sfârșitul anului, timișenii sunt așteptați să-și testeze sănătatea plămânilor, în cadrul unei campanii inițiate de Societatea Română de Pneumologie de depistare a BPOC.

BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) este o boală a plămânilor care afectează aproximativ un milion de români şi despre care se estimează că va deveni a treia cauză de deces la nivel mondial. Ȋn România, BPOC-ul este mult subdiagnosticat. Un studiu făcut în 2012, la iniţiativa Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate pe aproape 10.000 de români, arată că mulți dintre bolnavi nu își dau seama de severitatea bolii lor, accesul la specialiști și analize gen spirometrie fiind extrem de redus. Același studiu arată că bărbații sunt mult mai afectați de BPOC decât femeile, boala lovind în aceeași măsură bogații și săracii. Spirometria, investigația cea mai potrivită pentru a identifica BPOC, se face simplu și rapid, iar rezultatele se dau pe loc.

La Timișoara, spirometriile gratuite se realizează pe B-dul Iosif Bulbuca, nr. 156, iar programări se pot face la numărul de telefon 0356 433 108.

 

2 Commentarii pe Timișorenii, invitați să-și testeze sănătatea plămânilor GRATUIT. Ce boală va fi a treia cauză de deces în lume

  1. Toll Eduard. // 1 octombrie 2014 a 17:52 // Răspunde

    Astazi 1-10-2014 la ora 17,20 min am sunat la acest numar 0356/433108 pt. a-mi face o programare,si mi sa spus ca nu exista gratuitati pt.testarea Plamanilor.Nu ma mirat delocacest raspuns,doar traim in Romania, nu???

  2. Toll Eduard. // 2 octombrie 2014 a 10:08 // Răspunde

    Astazi 2-10-2014 ora 9,50 AM am sunat iar la acel numar si mi sa spus sa las cea ce scrie pe pagina de iternet ca nu este valabil,si asta pe un ton de pici jos,efectiv mia inchis telefonul,
    nu stiu cum de nu ia nimeni masuri in aceasta problema??? Nu are nimic de spus D-na Raluca Danci care a postat acest anunt?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*