Ultimele stiri

Timișorenii își vor putea încărca telefoanele, tabletele și laptopurile, gratuit, în Parcul Copiilor. Cum este posibil?

Premieră națională în Parcul Copiilor din Timișoara! Aici a fost amenajat un spațiu unde trecătorii își vor putea încărca telefoanele și dispozitivele mobile folosind energia solară. Strawberry Tree, căci așa este denumit dispozitivul, este primul încărcător public din lume care folosește energia solară. În plus, locuitorii orașului vor putea beneficia de Internet wireless gratuit în zonă.

Astfel, dispozitivul dezvoltat de o companie din Serbia, oferă trecătorilor posibilitatea de a-și încărca telefoanele gratuity, acesta transformând energia solară în energie electrică. Acesta conține 16 tipuri de cabluri de încărcare pentru dispozitive mobile ca telefoane, camere foto/video, mp3 playere  sau chiar laptopuri și tablete. În plus, Strawberry Tree oferă și Internet wireless gratuit

Pentru dispozitivul ce va face deliciul timișorenilor municipalitatea a scos din buzunar 98.900 de lei, cu TVA inclus.

Deși în câteva zile dispozitivul va putea fi folosit, în acest moment fiind în proces de montare, este greu de crezut că pe timp de iarnă acesta va avea „priză” la timișoreni, având în vedere temperaturile de afară. Totuși, începând de la primăvară acesta ar putea primi destul de multă atenție din partea celor care trec prin Parcul Copiilor.

După montare, dispozitivul probabil va fi păzit de Poliția Locală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*