Ultimele stiri

Timișorenii nu vor avea problema cu căldura la iarnă. De când reîncepe furnizarea agentului termic

Timișorenii nu trebuie să-și facă griji că nu vor avea căldură în apartamente, în această iarnă. Conducerea Colterm să asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic în sezonul rece.

„În 1 octombrie am asigurat constituirea rezervei de stat. Astfel, stocul de cărbune este de 100.000 de tone, cel de păcură de 3.000 de tone, iar cel de combustibil lichid uşor de 300 de tone pe ambele centrale. Categoric nu vom avea probleme cu încălzirea iarna asta. Nici dacă sunt probleme cu ruşii, cu ucrainenii, cu oricine”, a afirmat, astăzi, Cristian Mircea, directorul Colterm.

Regia de termoficare a orașului a început să furnizeze agent termic încă din data de 1 octombrie, dar furnizarea a fost sistată datorită temperaturilor ridicate din ultimele zile. Totuși, începând de vineri seara, va reîncepe furnizarea agentului termic pe timp de noapte.

Potrivit reprezentanților Colterm, cei care au centrale termice ar putea avea de suferit în această iarnă, din cauza presiunii scăzute a gazului care a înghețat apartamentele din Timișoara. „Cei care au centrale de apartament s-ar putea să aibă de suferit, din cauza gazului. Cei care sunt la Colterm nu, pentru că există stoc suficient de cărbune și păcură. Populația nu știe aceste lucruri și ar trebui să știe că, în momentul în care își montează centrale, își asumă niște riscuri”, a mai spus Cristian Mircea.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*