Ultimele stiri

Timișorenii pot admira o imensă fundă roz în centrul orașului. Ce simbolizează

funda roz

Voluntarii din cadrul Asociației OncoHelp, care au inițiat o amplă campanie împotriva cancerului la sân, au adus în atenția timișorenilor un nou simbol al speranței și al renașterii. După bradul de Crăciun împodobit cu fundițe roz în anul precedent, de data aceasta inițiatorii Campaniei Help25 au iluminat o uriașă fundă roz pe strada Alba Iulia.

Ornamentul amplasat în centrul orașului va străluci până în luna ianuarie, atrăgând atenţia comunităţii cu privire la riscurile cancerului la sân şi la importanţa diagnosticării precoce a acestei boli. Iluminarea acestui simbol al luptei împotriva cancerului la sân şi al Campaniei Help25 a avut loc aseară, iar după aprinderea fundei, Grupul vocal-instrumental „Datini” i-a colindat pe cei prezenți.

După jumătatea lunii ianuarie anul viitor, simbolul Campaniei Help25 va fi amplasat, rând pe rând, în zone centrale din mai multe oraşe din România. Caravana sănătăţii şi a prevenţiei va cuprinde orașe precum: Oradea, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi, Bucureşti, Cluj.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*