Ultimele stiri

Timişorenii PROTESTEAZĂ împotriva îngropării în nisip a Băilor turceşti descoperite în Piaţa Libertăţii. Când are loc acţiunea

bai turcesti

Specialiştii din cadrul Ministerului Culturii au decis ca vestigiile arheologice descoperite în Piaţa Libertăţii, printre care şi Băile turceşti, unice în România, să fie din nou îngropate în nisip pentru a fi mai bine conservate. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, spunea că municipalitatea trebuie să facă ceea ce au decis specialiştii, motiv pentru care deja a început lucrările de îngropare a vestigiilor în nisip.

Mai mulţi timişoreni nu sunt de acord cu faptul că o parte din istoria Timişoarei nu va putea fi admirată în continuare, motiv pentru care sunt decişi să iasă în stradă, în această săptămână. Astfel, pe Facebook a fost creat evenimentul „Protest civic împotriva îngropării Băilor turceşti din Piaţa Libertăţii„.

Acţiunea de protest ar urma să aibă loc joi, 10 septembrie, începând cu ora 17.00. „Vom face o vizită ”turistică” la cele mai spectaculoase vestigii descoperite în centrul Timișoarei: Băile turcești. Haideţi să vedem ce vor ei să îngroape! Și pentru că soluția îngropării lor e găselnița destructivă a unor pseudospecialiști, agreată de administrația locală, suntem hotărâți să păzim băile turcești și să spunem NU unui act ireparabil și să-l împiedicăm. Altminteri, o dată cu îngroparea băilor turcești se vor îngropa și drepturile comunității de a apăra istoria și patrimoniul orașului de actele devastatoare ale unor decidenți vremelnici”, transmit organizatorii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*