Ultimele stiri

Timișorenii se bucură de râuri de bere, muzică germană și mâncăruri tradiționale românești la Festivalul Oktoberfest

oktoberfest timisoara

Pentru prima dată în Timișoara, în perioada 16 – 19 octombrie se desfășoară Oktoberfest, după modelul celebrului festival de succes din Munchen. Timp de patru zile, petrecăreţii sunt așteptați cu o mulţime de jocuri, concursuri şi premii în bere. Festivalul Oktoberfest din Timişoara va avea loc în parcarea de la mall.

Oktoberfest a debutat joi cu o paradă cu personaje bavareze şi căruţe alegorice, care au defilat pe traseul strada Oituz (Facultatea de Arte) – Piaţa Mărăşti – Calea Alexandru Ioan Cuza – Piaţa Consiliul Europei – Parcarea Iulius Mall. Deschiderea oficială a evenimentului aavut loc la ora 17.00, când “s-a dat cep” butoiului cu bere, conform tradiţiei bavareze. Pe parcursul celor patru zile de festival, timişorenii se vor bucura de râuri de bere, muzică germană, muzică de fanfară, de specialităţi culinare bavareze sau mâncăruri tradiţionale româneşti.

De asemenea, petrecăreţii sunt invitaţi să participe la jocurile şi concursurile pregătite de Timişoreana în cadrul Oktoberfest. “Covrigul uriaş” sau “Butoiul la deal” sunt doar câteva dintre jocurile pe care brandul timişorean de bere le propune participanţilor. Acestea se vor desfăşura atât joi şi vineri, între orele 16:00 – 19:00, cât şi sâmbătă şi duminică, între orele 12:00 – 19:00.

De la prima ediţie a festivalului bavarez în Timişoara nu vor lipsi nici mascota Unchiului Hans, tradiţionala halbă de un litru, imnul sau baletul oficial Oktoberfest. Totodată, la finalul festivalului vor fi desemnaţi Regele Oktoberfest şi Miss Oktoberfest. Evenimentul adoptat din tradiţia germană se va desfăşura într-un cort uriaş, amplasat în parcarea de la Iulius Mall, unde sunt aşteptaţi 80.000 de participanţi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*