Ultimele stiri

Timișul, în topul județelor în care se nasc cei mai puțini COPII și cu cele mai multe femei NECĂSĂTORITE

bebelus

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, cei mai mulţi copii nu se nasc în judeţele în care femeile sunt mai multe, ci în cele în care ponderea lor în populaţie este mai mică. Astfel, deşi Bucureşti, Cluj, Timiş, Arad şi Cluj sunt în top cinci judeţe în care peste jumătate din populaţie o reprezintă femeile, aici se nasc mai puţini copii, sub 1.500 la 1000 de femei. Tot aici, nivelul de educaţie este mai ridicat, iar situaţia economică mai bună. Astfel, în timp ce Moldova face copii, Ardealul rămâne codaş la capitolul natalitate, scrie Gândul.

Potrivit acelorași date furnizate de INS, pe al treilea loc în topul judeţelor cu cele mai multe femei, dar cu naşteri puţine, se clasează Timiş: 51.8%. Bănăţencele se situează şi pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai multe necăsătorite. Divorţate sunt doar 5.8%, iar văduve 13.3%.

Deşi cu o rată a studiilor superioare mai scăzută, şi în Timiş sunt mai multe femei cu studii superioare şi secundare, în timp ce doar 2.5% s-au declarat fără studii, iar 1.1% analfabete.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*