Ultimele stiri

Timişul se pregăteşte pentru alegerile europarlamentare. Care este bugetul şi cu cât vor fi plătiţi şefii comisiilor de votare

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai, au început şi în judeţul Timiş. Subprefectul Liliana Oneţ a declarat că, faţă de alegerile care au avut loc în trecut, anul acesta s-au făcut anumite schimbări în modul de desfăşurare ale acestora. Astfel, acum primările din judeţ se vor ocupa de întocmirea listelor pentru alegeri, acţiune de care, până acum, se ocupau cei de la Evidenţa Populaţiei.

De asemenea, a început şi programul prin care se vor alege şefii secţiilor de votare. Cei care doresc să facă parte din comisiile de votare trebuie să se înscrie pe liste. Pentru cei care nu au mai fost membri de comisie până acum vor exista seminare de instruire.

După ce se vor întocmi şi aceste liste, Liliana Oneţ a declarat că vor fi aleşi şefii de comisie printr-o tragere la sorţi care va avea loc pe 15 mai.

Subprefectul a mai spus şi că şefii de comisie vor fi plătiţi cu 85 de lei pe zi, iar membrii de comisie cu 65 de lei pe zi.

Mai mult, bugetul alocat judeţului pentru alegerile europarlamentare este de aproximativ 2 milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*