Ultimele stiri

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, aplicând peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi

poliția

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 321 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 58 de permise de conducere.

În perioada 25 – 28 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 804 sancţiuni contravenţionale, 321 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 81 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 137 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Au fost reţinute în vederea suspendării 58 de permise de conducere, 22 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*