Ultimele stiri

Timp de patru zile, poliţiştii timişeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere

rutiera

ALEGE VIAŢA! ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU RESPECTAREA VITEZEI LEGALE ŞI PORTUL CENTURII DE SIGURANŢĂ
Timp de patru zile, poliţiştii timişeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, prin depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţia Română atrage atenţia cu privire la necesitatea respectării tuturor regulilor de circulaţie.

Au fost aplicate 678 de sancţiuni contravenţionale, 411 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de vitează.

Aproape 200 de poliţişti rutieri au acţionat în perioada 30 aprilie – 03 mai a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drum cu valori ridicate de trafic, fiind folosite, zilnic, toate aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 12 infracţiuni şi aplicate 678 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 411 pentru viteză excesivă şi 83 conducătorilor auto care nu purtau centuri de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute 41 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h şi retrase 9 certificate de înmatriculare.

Le mulţumim conducătorilor auto care adoptă o manieră preventivă de condus şi respectă regulile de circulaţie.

De asemenea, le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*