Ultimele stiri

Tineri cu care ne mândrim! Un elev din Lugoj a câștigat medalia de ARGINT la Olimpiada Balcanică de Informatică

radu szasz

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii, o medalie de aur şi trei medalii de argint, la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Ankara, în perioada 10 – 17 august.

Medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj, Tudor-Petru Ţiplea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş) şi Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan PracsiuCompetiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*