Ultimele stiri

Tinerii întreprinzători pot obține până la 10.000 de euro nerambursabili din partea statului

euro

Tinerii întreprinzători vor putea depune din 10 martie cereri pentru finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de euro, dată la care Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism deschide și înscrierea pentru programul de susținere a femeilor manager din firmele mici și mijlocii.

Debutanții în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, pot să depună online cererile începând cu data de 10 martie, ora 10.00, până la epuizarea bugetului, în valoare de 21 milioane de lei.

Tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de alocații financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanțare.

De asemenea, Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii va garanta pentru creditele contractate de firmele înființate de tineri în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, cu până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei.

Mai mult, beneficiarii programului vor fi scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariați, angajați pe perioadă nedeterminată. Detalii se pot obține la telefon 0256.292.739, adresa Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22 (Centrul de Afaceri) Timișoara, email oficiutimisoara@aippimm.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*