Ultimele stiri

Tinerii matematicieni se întrec într-un concurs de tradiție al Universității de Vest din Timișoara, la Reșița

matematica

Cei mai buni elevi la matematică din vestul țării își vor testa cunoștințele în cadrul Concursului de matematică “Traian Lalescu”, competiție de tradiție aflată sub patronajul Universității de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Matematică și Informatică.

Vor participa elevii din clasele V-XII clasați pe primele cinci locuri la Olimpiadele de matematică din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara. Competiția din acest an se va desfășura la Reșița, astăzi.

“Acești tineri reprezintă baza noastră de selecție. Sunt elevi foarte buni și avem toate deschiderea către o implicare activă în parcursul lor educațional. Aceste competiții sunt instrumente deosebite pentru dezvoltarea tinerelor talente, îi ajută să se cunoască mai bine și ne creează și nouă, ca universitate, posibilitatea identificării celor mai buni viitori studenți. Numai în toamna anului trecut, UVT a înmatriculat peste 50 de elevi olimpici în facultățile sale”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

1 Commentariu pe Tinerii matematicieni se întrec într-un concurs de tradiție al Universității de Vest din Timișoara, la Reșița

  1. Unde se pot găsi subiectele ,baremele si rezultatele concursuluui ?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*