Ultimele stiri

Tinerii timișoreni au luat cu asalt cel mai mare târg de universități din țară

riuf

Aproximativ 2.000 de liceeni, majoritatea de clasa a XI-a sau a XII-a, sunt așteptați să treacă pragul, astăzi, celui mai mare târg de universități din România. Este vorba despre RIUF, un eveniment organizat de reprezentanții Educativa ce are loc la Hotel Timișoara.

Tinerii au fost atât de curioși să afle care sunt cele mai bune oferte de studiu în universitățile din străinătate încât au fost nevoiți să stea la coadă pentru a putea intra în sală. Nu mai puțin de 30 de expozanți de la 25 de universități din șase țări și-au prezentat ofertele, spre bucuria vizitatorilor.

„De când România a intrat în Uniunea Europeană, toate condițiile din punct de vedere financiar de a fi student se aplică și românilor. Asta înseamnă gratuitate la studii în țările din spațiul nordic, respectiv Franța și Germania, rămâne doar provocarea de a acoperi cheltuielile de casă și masă. Iar în țările în care taxa de școlarizare este ceva mai mare, cum este Olanda sau Marea Britanie, românii au acces la împrumuturile guvernamentale care le permit să-și acopere integral taxele de școlarizare, urmând să ramburseze de abia după ce termină facultatea, se angajează și veniturile lor depășesc un anumit plafon”, a declarat, astăzi, Alexandru Ghiță, coordonatorul Grupului Educativa.

Printre cele mai căutate domenii de studiu în străinătate se numără business, economie, management, marketing, contabilitate, inginerie, dar și limbi străine, jurnalism sau comunicare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*