Ultimele stiri

Titu Bojin: „Bugetul nostru este de 140 milioane de euro pe an, iar centura Timișoarei costă 100 de milioane de euro”

Discuții aprinse pe tema Centurii de Sud a Timișoarei în plenul Consiliului Județean Timiș. Opoziția a cerut ca centură să fie preluată de administraţia judeţeană  şi să fie realizată din fonduri locale, dar amendamentul a căzut.

„La dezbaterea master planului am fost şi mi s-a promis că centura de Sud Timişoara va fi prinsă pentru finanţare. Nu ştiu dacă-i cazul să discutăm politic. Centura Nord este cuprinsă împreună cu autostrada Belgrad-Timişoara în următorul proiect. Pentru noi e vitală ideea de centură Sud. Nu am nimic împotrivă să putem realiza centura Sud şi cu sprijinul nostru şi al Timişoarei, în momentele de prietenie mai apropiată cu unul dintre edilii Timişoarei am agreat această idee. Se va încheia şi campania şi după aceea putem discuta şi de susţinerea centurii Sud. Nu cred că trebuie făcut din asta un punct de scandal între stânga şi dreapta, interesul e al tuturor”, a spus Titu Bojin.

Bojin a mai completat că bugetul CJT este de 140 de milioane de euro pe an, iar centura costă 100 de milioane de euro

„Centura Timişoarei face parte din portofoliul de drumuri naţionale ale CNADNR şi nu este astăzi pregătită o documentaţie ca să vedem ce înseamnă proiectul respectiv. Bugetul nostru este de 140 milioane de euro pe an, iar centura costă 100 de milioane de euro. Dar, sigur, împreună cu Timişoara sunt de acord ca pentru anul viitor să găsim o soluţie, cu cele două-trei primării care cedează suprafeţe de teren, împreună cu CNADNR. Nu avem nicio şansă să o preluăm noi”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*