Ultimele stiri

Titu Bojin despre întâlnirea de la Orăștie: S-au dezbătut probleme economico-administrative

În cadrul ședinței de astăzi de la PSD Timiș, Titu Bojin a afirmat că duminică, luni și marți a fost la Orăștie unde s-a întâlnit cu toată conducerea partidului: Comitetul Executiv Național și președinții de comisie din Camera Deputaților și din Senat. Titu Bojin a specificat faptul că s-au dezbătut probleme economico-administrative. „Pot să vă informez că am discutat despre viitoarea rectificare de buget care ar trebui să aibă loc în jurul datei de 25 iulie, cel mai târziu. Se pare că va fi o rectificare pozitivă”, a precizat Bojin.

O altă temă pusă în discuție a fost legată de planul național de dezvoltare locală. „Așteptăm niște sume pe care să le putem dirija înspre lucrările care pot fi finalizate. Sunt foarte multe lucrări, în jur de 80 în județul Timiș. Aproximativ 40 dintre ele sunt lucrări noi. Nu există comună din județul Timiș în care să nu avem deschisă cel puțin o lucrare: pe partea de școală, de apă, de canalizare, pe drum, reparații de trotuare, reparații de cămine culturale, stații de epurare”, a precizat președintele Consiliului Județean Timiș.

Potrivit lui Bojin, la Orăștie s-a discutat și despre programul de dotare a școlilor cu microbuze:  „Probabil că în județul Timiș vor veni între 20 și 25 de microbuze. Recunosc că am insistat ca să primim mai multe. Microbuzele nu vor veni nici la Consiliul Județean, nici la Inspectoratul Școlar, nu vor veni nici la Primărie. Vor veni direct la școli”.

De asemenea, s-a discutat despre lista prioritară a proiectelor mari pe care județul Timiș le susține pentru ca ele să poată fi realizate.

„Prima lucrare care a fost susținută de mine în cadrul acestei liste este centura de sud a Timișoarei. Avem promisiunea că în acest an se va demara achiziția pentru lucrări. Ar însemna foarte mult dacă până la sfârșitul iernii terminăm cu tot ce înseamnă achiziție publică și contestații. Este o lucrare serioasă, o lucrare de aproximativ 95 de milioane de euro”, a precizat Bojin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*