Ultimele stiri

Titu Bojin i-a dat replica primarului. Nicolae Robu nu mai vrea „să bată palma” cu PSD

Titu Bojin

A început o nouă rundă a „războiului” dintre Nicolae Robu şi PSD. Dacă săptămâna trecută, liderii PSD la nivel local îl acuzau pe primar că duce o „politică de lamentare”, iar primarul îi acuza că spun „neadevăruri”, astăzi, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, i-a dat un răspuns primarului. Nicolae Robu a declarat, în repetate rânduri, că Timişoara nu a primit bani de la Guvern, iar Titu Bojin vrea să-i reamintească primarului că lucrurile nu stau chiar aşa. Preşedintele CJT i-a dat edilului un exemplu chiar din Monitorul Oficial.

„<<Primăria Municipiului Timişoara a obţinut recent, în 13 noiembrie 2012, încă o sumă importantă din partea Guvernului USL al României, şi anume: peste 575 de miliarde de lei vechi (57,5 milioane de lei noi). În total, în urma demersurilor actualei conduceri a Primăriei Timişoara, pe lângă actualul Guvern, Timişoara a obţinut, în doar 4,5 luni de mandat, circa 1200 miliarde lei vechi (120 de milioane de lei noi), ceea ce a permis scoaterea din starea cvasifalimentară a societăţilor Colterm şi RATT şi a însăşi Instituţiei Primăriei şi garantarea asigurării căldurii pentru populaţie şi a transportului în comun în perioada următoare (…)… (…) Primăria poate să ia credit pentru tramvaie, acum, cu sumele venite de la Guvern pentru plata datoriilor (…)>>, a afirmat primarul Timişoarei, Nicolae Robu”, a comunicat Titu Bojin.

De asemenea, Titu Bojin a atras atenţia că nu este normal ca politicienii să discute „cine a pus pe cine în funcţii”. Acesta a declarat că nu are de gând să mai discute pe acest subiect până când va începe campania electorală, când „putem declara fiecare cum gândim”.

Chiar dacă între PSD şi primar au fost schimbate mai multe replici dure, Titu Bojin nu este convins că s-a ajuns, cu adevărat, la sfârşitul USL. Mai mult, liderul CJT este de părere că PNL este în continuare la guvernare având în vedere că au în funcţie directori de deconcentrate.

„Eu sunt convins că domnul Robu îşi va reveni şi vom fi din nou împreună după alegerile din 25 mai, când se poate reuni USL”, a afirmat preşedintele PSD Timiş.

Cu toate acestea, Nicolae Robu nu s-a arătat dornic să facă, din nou, o alianţă cu PSD şi a vorbit despre diferenţele dintre acest partid şi PNL.

„Mă poate aştepta, dar nu o să mă găsească. Despre ce USL să mai vorbim? Se mai întâmplă în viaţă să mai fie certuri şi împăcări, dar nici nu se pune problema ca eu să mai întind mâna PSD-ului, în perioada imediat următoare, cu atât mai mult cu cât, până săptămâna trecută, liderii PSD au fost totuşi în limite rezonabile. Au mai avut şi ieşiri incorecte la adresa mea, iar eu niciodată nu am avut ieşiri incorecte la adresa lor. Săptămâna trecută chiar şi-au dat măsura a ceea ce sunt, măsura caracterului, din plin. Nu poţi, eu am un anumit sistem de valori şi Partidul Naţional Liberal are un anumit sistem de valori, nu este un partid al baronilor, un partid care se mişcă din prisma intereselor de grup sau individuale ale cuiva, este un partid care este străin de aşa ceva sau încercăm noi, cei care suntem în fruntea sa, să-l facem străin, dacă mai există uneori tendinţe de ieşire în decor. Prin urmare nu putem să batem palma cu cei care au o cu totul altă conduită decât noi, după ce ne-au dovedit că nu se pot debarasa de năravuri care le sunt cunoscute de multe vreme”, a declarat primarul.

1 Commentariu pe Titu Bojin i-a dat replica primarului. Nicolae Robu nu mai vrea „să bată palma” cu PSD

  1. poate stie primarul cestie…si-a dat si el seama ca PSD-istii sunt o sleahta de profitori neimbuibati, care se dau mari aparatori ai cetatenilor saraci in timp ce ei se imbogatesc!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*