Ultimele stiri

Titu Bojin nu e de acord cu mutarea Garnizoanei din centrul oraşului. Ce răspuns i-a dat primarul

Comentariul făcut de Nicolae Robu prin care spunea că ar fi de acord cu mutarea Garnizoanei din centrul oraşului, nu a fost pe placul lui Titu Bojin. Acum, primarul i-a răspuns acestuia şi a afirmat că în oraşe precum Paris sau Viena există centre militare în astfel de zone. Mai mult, primarul a insistat că o astfel de mutare ar fi în acord cu normele impuse de NATO.

„Nu am spus că intenţionez să mut Garnizoana, am spus doar că, după câte ştiu eu, conform normelor NATO unităţile militare şi clădirile folosite de armate nu sunt localizate în centrele oraşelor. Este un principiu după care sunt organizate şi funcţionează armatele moderne, armatele NATO. Şi spuneam că într-o anumită perspectivă, şi în Timişoara, se va aplica acest principiu, ca de altfel în toată România. Nu pot să mă implic eu în asemenea probleme, este problema Guvernului şi a Ministerului Apărării Naţionale, însă este un lucru nefiresc ca în centrul oraşului, în zonele care prin natura lor se pretează la loazir, la activităţi comerciale, să ai spitale, clinică de dermatologie, clinică de mai ştiu eu ce altceva, sedii pentru activităţi militare, nu e uzual. Nu cred că găsim în Paris, în Viena, în alte oraşe lucruri de genul acesta”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul crede că existenţa acestor tipuri de instituţii pe strada pietonală Mărăşeşti nu aduce niciun beneficiu şi stă în calea dezvoltării zonei: „nu se pot produce dezvoltări specifice, fireşti, pe strada pietonală Mărăşeşti câtă vreme ea este în foarte bună măsură ocupată de două spitale”.

Chiar dacă nu e prima oară când se duelează în declaraţii, edilul a recunoscut că nu a discutat pe această temă cu Titu Bojin.

„Nu am discutat niciodată cu Titu Bojin, nici nu cunosc opinia dânsului. I-o respect oricare ar fi ea, dar nu înseamnă că trebuie să fiu de acord, dacă s-a exprimat în dezacord cu mine. Eu am făcut un enunţ de principiu. Ceea ce am spus eu nu este nimic original, e un principiu aplicat în alte părţi. România se mişcă şi ea, urmând modelele unor ţări cu alte standarde de dezvoltare”, a mai adăugat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*