Ultimele stiri

Titu Bojin susține că nu sunt suficienți bani pentru construirea Centrului Intermodal de Marfă

Titu Bojin susține că nu sunt suficienți bani pentru construirea Centrului Intermodal de Marfă, de aceea e posibil să se renunțe la cumpărarea terenului.

În ceea ce privește preluarea Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor de către autoritățile județene, președintele Consiliului Județean Timiș susține că ar exista o suprafață suficientă pentru începerea lucrărilor.

“Suntem prinși din nou între cele zece centre intermodale care se vor face la nivel național, cu condiția ca de data aceasta că nu mai depindem de SNCFR. S-a dat prin acordul Comisiei Europene ca unitățile admnistrativ-teritoriale să fie titularii, beneficiarii de proiect. Suntem în situația în care putem discuta că suntem cuprinși în programul României. Eu sper că și prin trecerea aeroportului, care se va întâmpla luna asta sau luna viitoare, e în Parlament pentru aprobare, să reușim să putem  aduce aeroportul acasă și după aceea să discutăm ce înseamnă dezvoltarea aeroportului, inclusiv a centrului intermodal care va fi amplasat pe suprafața de teren din jurul aeroportului, pentru că e una de 280 hectare de teren care ar trebui să treacă cu aeroportul la Consiliul Județean. Atunci nu vom mai fi nevoiți să avem discuții pentru cumpărări de teren”, spune Titu Bojin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*