Ultimele stiri

Tocăniță de curcan

tocanita de curcan

Ingrediente

600 g carne de curcan
1 ceapă
2 căţei de usturoi
3 linguri unt
1 linguriţă boia de ardei dulce
3 linguri pastă de roşii
100 g boabe de porumb dulce (conservă)
500 ml supă de pui
oregano uscat sau pătrunjel verde
măghiran
sare
piper

Pentru garnisit

spaghete
crenguţe sau frunze de salvie

Mod de preparare

Se spală carnea, se zvântă bine şi se rumeneşte în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se continuă călirea. Se adaugă boiaua de ardei şi jumătate
din cantitatea de supă. Se lasă să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă.

Se adaugă boabele de porumb, pasta de roşii diluată cu restul de supă, oregano sau pătrunjel verde, măghiran, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi se ia deoparte de pe foc.

Separat, se fierb spaghetele „al dente” în apă cu sare şi se servesc ca garnitură la tocana de curcan fierbinte, garnisită cu frunze sau crenguţe de salvie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*