Tocăniţă de fasole cu cârnaţi
Ingrediente
300 g cârnaţi
2 cartofi mari
100 g fasole fiartă
1 ceapă roşie
3 linguri ulei
2 căţei de usturoi
1 ardei iute
300 ml pulpă de roşii
1 lingură pastă de roşii
1 pahar vin roşu
1 foaie de dafin
pătrunjel verde
sare
piper
Cum se prepară
Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, se călesc cu uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă cârnaţii tăiaţi felii groase şi se prăjesc 2-3 minute.
Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, fasolea fiartă, pulpa de roşii, frunza de dafin, sare şi piper, după gust. Se pune o cană cu apă caldă, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă circa 15 minute, la foc mic.
La sfârşit, se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe 5 minute. Se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde, scrie Click.
Scrie un comentariu