Ultimele stiri

Tocăniţă de ghebe

tocanita de ghebe

Ingrediente: 2 kg ghebe, 2 ardei graşi (sau capia), 2 cepe roşii, 2 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii), 7 căţei usturoi, 1 ceaşcă ulei. 100 ml de vin alb, 1 linguriţă cimbru, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negru, 20 g boia de ardei dulce, 1/2 ardei iute, o ceşcuţă de apă.

Mod de preparare:

1. Se aleg ghebele, se rup codiţele, se spală în 4-5 ape. Se pun la fiert în apă fără sare pentru 15 minute (dacă punem sare se vor înnegri).

2. După fierbere se clătesc în apă rece. Într-o oală, se călesc în ulei: ceapa, ardeii (tocaţi mărunt), usturoiul (strivit cu lama cuţitului).

3. După ce am călit ceapa, ardeii şi usturoiul, adăugăm ghebele întregi, fără să le tocăm. Lăsăm 5 minute, punem roşiile (decojite) tocate mărunt (sau 2 linguri de bulion de roşii), o ceşcuţă de apă şi lăsăm să fiarbă înăbuşit aproximativ 40 minute.

4. Spre final, adăugăm 100 ml vin alb, lăsăm 10 minute apoi oprim focul.

5. Servim cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*