Ultimele stiri

Tocăniță de pește cu sos de roșii și măsline

tocanita

Ingrediente

1 kg file de peşte alb
800 g roşii
100 g pastă de roşii
3 linguri de zeamă de lămâie
1 linguriţă de usturoi pisat
1 ceapă mare tocată
100 g măsline
3 ardei iuţi copţi pe grătar
80 ml ulei de măsline
1 foaie de dafin
sare
piper

Preparare

Se amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu zeama de lămâie şi usturoiul pisat. Se toarnă marinata peste peştele tăiat în bucăţi potrivite.

Se acoperă şi se lasă să stea la marinat o jumătate de oră. Se înăbuşă ceapa tocată în restul de ulei de măsline, se adaugă roşiile tocate (curăţate de coajă), pasta de roşii, foaia de dafin, un praf de sare şi se lasă să dea câteva clocote.

Se adaugă peştele scurs bine şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se presară oregano uscat şi piper proaspăt măcinat, măslinele şi ardeiul iute tocat. Se lasă pe foc timp de 5 minute şi se serveşte caldă sau rece, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*