Ultimele stiri

Tocaniță de văcuță și ceapă

tocanita de vacuta si ceapa

Ingrediente:

600 g piept de vacă
½ ţelină
3 cepe uscate
½ ardei gras
2 cartofi potriviţi
1 cană pulpă de roşii
pătrunjel verde
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie peştişori şi se pune să se călească în ulei. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea curăţată de pieliţe şi porţionată. După ce carnea şi-a schimbat culoarea pe toate părţile, se adaugă ţelina tăiată mărunt. Se lasă să se călească împreună, se toarnă apă şi se lasă să fiarbă sub capac, 40 de minute. Se pun apoi cartofii tăiaţi cuburi şi ardeii tăiaţi fâşii şi se mai lasă la fiert încă 20 de minute, fără capac. Se adaugă pulpa de roşii şi se mai fierbe încă 5-7 minute. Tocăniţa de văcuţă şi ceapă se serveşte presărată cu pătrunjel şi opţional, se adaugă smântână, la masă, direct în farfurie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*