Ultimele stiri

TOPUL celor mai „ieftine” INSULE GRECEŞTI scoase la vânzare

Grecia

În ciuda acordului semnat luni între liderii zonei euro, privind un nou plan de salvare a Greciei, drumul către revenirea propriu-zisă a economiei elene este aşteptat să fie unul mult mai anevoios decât îşi doresc cetăţenii acestei ţări.
Pe lângă o reformă serioasă în principalele domenii, Grecia trebuie să urmeze un calendar strict de măsuri pentru a primi ajutorul financiar de care are nevoie.
Măsurile includ, între altele, simplificarea sistemului TVA, adoptarea Codului de Procedură Civilă, reformarea sistemului de pensii, dar şi intensificarea eforturilor pentru privatizarea companiilor de stat.
O altă variantă pentru a obţine o parte dintre fondurile necesare pentru achitarea datoriilor către creditori o reprezintă scoaterea la vânzare a unora dintre insulele deţinute, notează Business Insider.
Conform mai multor estimări făcute de-a lungul timpului, Grecia are între 1.200 şi 6.000 de insule, în funcţie de dimensiunile minime luate în calcul, însă nu este cert câte dintre acestea sunt deţinute propriu-zis de guvernul elen. În plus, doar în jur de 10% dintre aceste insule sunt şi locuite.
Nu este de mirare, aşadar, că zeci de insule greceşti sunt scoase deja la vânzare, iar preţurile pot fi comparate în unele cazuri cu cele pentru care se vând unele locuinţe în marile capitale ale lumii.
Pe site-ul Private Islands Online, de pildă, unele insule pot fi cumpărate cu suma „modestă” de doar 3 milioane de euro, iar specialiştii imobiliari preconizează deja o escaladare a ofertelor de acest gen în următorii câţiva ani.
Deşi este vorba despre insule private, statul elen ar avea cu siguranţă de câştigat de pe urma unor astfel de tranzacţii, dacă taxele aferente sunt colectate şi utilizate corect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*