Ultimele stiri

Tort cu caramel şi nuci

tort cu caramel si nuci

Ingrediente pentru tort cu caramel şi nuci:

Pentru blat:

5 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri făină
100 g nuci măcinate
1 esenţă de vanilie

Pentru cremă

750 ml frişcă lichidă
2 pliculeţe întăritor de frişcă
100 g zahăr pudră
150 g zahăr tos
1 esenţă de vanilie

Pentru decor

frişcă
8 jumătăţi de miez de nucă
150 g zahăr
50 g nucă măcinată

Mod de preparare pentru tort cu caramel şi nuci:

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de vanilie şi nuca măcinată. Se pune făina cernută şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă detaşabilă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute. Se lasă să se răcească, după care se taie în două.

Zahărul tos se caramelizează şi se întinde pe un fund de lemn uns cu apă. Se lasă să se întărească, după care se sfărâmă cu un ciocan. Pentru cremă, se bate frişca bine cu zahărul pudră şi se amestecă cu caramelul zdrobit, esenţa de vanilie şi întăritorul. Se aşază pe un platou o parte de blat, se pune jumătate din cremă, a doua parte de blat şi restul de
cremă, îmbrăcându-l şi pe margini.

Pentru ornat, se topeşte zahărul şi se amestecă cu nuca măcinată. Se întinde pe un tocător umezit cu apă şi se lasă să se întărească, după care se zdrobeşte cu un ciocan. Se decorează tortul cu frişcă, puţin caramel zdrobit şi miez de nucă întreg. Se lasă la rece câteva ore înainte să fie servit, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*