Ultimele stiri

Tort cu crema de mascarpone Sole si vanilie

Tort cu crema de mascarpone Sole si vanilie

Reteta postata de Emilia.

Ingredientele necesare:

Pentru Blat:
– 6 oua
– 6 linguri zahar pudra
– 3 linguri ulei
– 6 linguri faina
– esenta de vanilie
– 1 lingurita praf de copt

– Pentru Crema de mascarpone:
– 3 galbenusuri
– 150 g zahar
– 3 linguri lapte Sole
– 250 g mascarpone Sole
– 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
– esenta de vanilie
– Pentru sirop:
– 200 ml lapte Sole
– 3 linguri Nesquik

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si vanilie:
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor
compozitia.Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.Blatul se scoate pe un platou si se lasa la racit.Crema de mascarpone:Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se amesteca usor. Punem compozitia pe baie de aburi sau pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa, fara a da in clocot. Dam deoparte si lasam la racit.Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa.In crema de oua racita adaugam mascarponele Sole si mixam energic, sa se omogenizeze foarte bine compozitia. La sfasit punem si frisca batuta si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa.Blatul racit se taie pe orizontala in 2 felii. Fiecare parte de blat se
insiropeaza cu laptele in care am dizolvat cacaoa Nesquik.Punem o parte din crema intre cele 2 blaturi, restul pastrandu-l pentru ornat.Ornam tortul dupa preferinta si il punem da la rece pentru cel putin o ora.

Pofta buna!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*