Ultimele stiri

Tort de ciocolată

tort de ciocolata

Ingrediente:
Pentru blat: 5 ouă, 10 linguri făină, 10 linguri zahăr, un praf de copt, o esenţă de rom, un vârf de sare, dacă îl doriţi să fie cu cacao, atunci puneţi 8 linguri de făină şi 2 de cacao. Pentru cremă eu am folosit praf cremă din magazine, de ciocolată, iar pentru ornat nucă de cocos.

Blatul de tort se prepară astfel: separaţi albuşurile de gălbenuşuri, apoi albuşurile le bateţi cu mixerul împreună cu vârful de sare şi cele 10 linguri de zahăr, formându-se o cremă ca de bezea, apoi adăugaţi gălbenuşurile, amestecând în continuare, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

Tapetaţi o tavă pentru copt cu puţin ulei, apoi cu hârtie de copt. Îl băgaţi la cuptor circa 45 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Până se coace blatul, preparăm crema după instrucţiunile de pe plicuri (eu am folosit 2 plicuri cu cremă).

Când este gata blatul, îl scoatem şi îl lăsăm puţin la răcit. După ce s-a răcit, îl tăiem în două, îl însiropăm cu esenţă de rom, apoi umplem cu o parte din cremă, cealaltă parte o folosim pentru ornat. După ce l-am ornat şi pe dinafară, presărăm nucă de cocos. Se lasă la rece circa 2 ore, apoi se poate servi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*